Η ζήτηση της κατηγορίας των μικρών SUV δεν αφήνει ασυγκίνητη καμία αυτοκινητοβιομηχανία. Έτσι και η Hyundai διευρύνει την γκάμα της, επικεντρώνοντας στην οικονομία με το νέο Kona Hybrid που διαθέτει γλυκές καμπύλες στη σχεδίαση του, που όμως έρχονται σε αρμονία με τον έντονο περιπετειώδη χαρακτήρα ενός SUV.

Η Hyundai ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο με το καινοτόμο πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης και το ειδικά σχεδιασμένο κιβώτιο 6DCT και πρωτοπορεί λανσάροντας έναν πιο προσιτό χαρακτήρα και τιμή, αφού το Kona Hybrid χαρίζει στον οδηγό εξαιρετικά μικρή κατανάλωση κυρίως στις εντός πόλης μετακινήσεις, χωρίς να υστερεί στις απαιτήσεις του ταξιδιού.

Όπως όλα τα υβριδικά διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη με απόδοση 32 kW και ροπή 170 Nm που συνεργάζεται με έναν βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού με απόδοση 105 PS και ροπή147 Nm, του οποίου κάνει περιορισμένη χρήση σε συνθήκες αστικής μετακίνησης, καθώς δεν είναι και λίγες οι φορές που λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά ως ηλεκτρικό με την υποστήριξη της μπαταρία των 1,56 kWh και πολύ καλά χαρακτηριστικά φόρτισης - εκφόρτισης που του επιτρέπει γρήγορη ανάκτηση ενέργειας. Έτσι πετυχαίνουμε ικανοποιητικές επιδόσεις με αξιοσημείωτο γεγονός ότι η τιμή στην αστική κατανάλωση πέφτει έως και 3,3 λτ/100 χλμ ενώ η μεικτή είναι 5,9 λτ/100 χλμ με τις εκπομπές ρύπων CO2 κάτω των 90 γρ/χλμ κι έτσι απαλλάσσεται των τελών κυκλοφορίας.

Hyundai Kona Hybrid 2020

Πέρα από αυτά το νέο Kona hybrid περιλαμβάνει μία σειρά τεχνολογικών προσθέτων όπως το εύχρηστο Blue Link, που συνεργάζεται με την ψηφιακή βοηθό της Google και μπορείς με αυτόν τον τρόπο να δώσεις εντολές και το αυτοκίνητο να τις εκτελέσει. Για παράδειγμα: "Ok Google πες στο Blue Link να βάλει μπροστά το Kona και να ανοίξει τον κλιματισμό στους 19 βαθμούς" ή "Ok Google πες στο Blue Link να κλειδώσει το Kona" και όλα αυτά ελέγχονται μέσω μιας εφαρμογής για Smartphone ή Smartwatch. Επιπλέον το Kona έχει εξοπλιστεί με το πλήρες πακέτο της Hyundai που καλείται SmartSense, που παρακολουθεί συνεχώς το περιβάλλον προκειμένου να προστατεύσει τους επιβαίνοντες από πιθανούς κινδύνους και περιλαμβάνει συστήματα που συναντάμε συνήθως σε οχήματα ανώτερης κατηγορίας.

Νέο Hyundai Kona Hybrid

Μέσα σε αυτά τα συστήματα υποβοήθησης περιλαμβάνονται αυτό της αποφυγή πρόσκρουσης με αυτόματο φρένο και δυνατότητα ανίχνευσης πεζών και ποδηλάτων, της αναγνώριση "τυφλών" σημείων στις πλευρές του οχήματος, της αντίληψης της κόπωσης του οδηγού και άλλα, παρέχοντας μεγάλο βαθμό ασφάλειας. Προαιρετικά δε, υπάρχει και δυνατότητα να εξοπλιστεί και με τον έξυπνο αυτόματο πιλότο Smart Cruise Control με Stop & Go που σε συνδυασμό με το Lane Following Assist το διατηρεί στο κέντρο της λωρίδας, προκειμένου να διευκολύνει τον οδηγό σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης. Και τέλος διαθέτει ασύρματη φόρτιση για το Smartphone σας και έτσι γίνεται πιο φρέσκο και νεανικό.

Χάριν όλων αυτών των χαρακτηριστικών η Hyundai διασφαλίζει ότι ο οδηγός μπορεί να απολαύσει τη "fun to drive" εμπειρία του Kona Hybrid και η MKAS team σας υπενθυμίζει ότι μπορεί να είναι πάντα εκεί για κάθε σας ανάγκη και να εγγυάται ότι θα οδηγείτε πάντα με απόλυτη ασφάλεια ότι κι αν επιλέξετε να οδηγείτε!