Όταν ένα εξάρτημα του αυτοκινήτου μας φθαρεί ή έχει φτάσει η ώρα της αντικατάστασης του, στο προκαθορισμένο service όλοι οι οδηγοί δικαίως αναρωτιούνται ποια είναι η καλύτερη επιλογή ανταλλακτικών! Ποιο είναι το ιδανικό όσον αφορά την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής σε σχέση με το κόστος τους! Το "value for money" είναι ένα θέμα λοιπόν που μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύσαμε.

Αρχικά λοιπόν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η πεποίθηση που έχουμε πως το αυτοκίνητο μας κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από μία αυτοκινητοβιομηχανία δεν ισχύει! Για του λόγου το αληθές οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ποτέ δεν κατασκευάζουν εξ ολοκλήρου ένα αυτοκίνητο, αντίθετα συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας εξαρτήματα από διάφορες ανεξάρτητες εταιρείες, οι οποίες τα κατασκευάζουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που τους δίνονται και εξειδικεύονται η καθεμία στον τομέα της. Επειδή πρώτα από όλα ένα καλό ανταλλακτικό έχει σχέση με την ασφάλειά μας, πάμε να κατηγοριοποιήσουμε τις επιλογές μας ξεκαθαρίζοντας τις διαφορές τους!

Εύκολα κάνεις καταλαβαίνει ότι εάν μιλάμε για την ασφάλεια και την εγγυημένη απόδοση σε βάθος χρόνου ενός ανταλλακτικού δεν επιλέγουμε μεταχειρισμένο, εκτός και αν αυτό είναι μονόδρομος οπότε μην έχοντας άλλη επιλογή, καταλήγουμε σε αυτό. Από κει και πέρα εφόσον έχουμε καταλήξει σε καινούργιο ανταλλακτικό, υπάρχουν οι εξής δύο επιλογές:

Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκη

1.Τα γνήσια ανταλλακτικά ή αλλιώς λεγόμενα "της μαμάς" όπου σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα ανταλλακτικά τα οποία είναι ακριβώς ίδια με αυτά που είχε το αυτοκίνητό σας ως καινούργιο και φέρουν τα λογότυπα του κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Τα ανταλλακτικά αυτά όπως θα έχετε ήδη καταλάβει έχουν παραχθεί από κάποια καταξιωμένη στο χώρο εταιρεία παραγωγής ανταλλακτικών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της αυτοκινητοβιομηχανίας για το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου. Φυσικά αυτά είναι και πιο ακριβά ανταλλακτικά σε σχέση με τα υπόλοιπα επειδή στην πραγματικότητα πληρώνουμε το λογότυπο, αξίζει σαν επιλογή στην περίπτωση ενός καινούργιου αυτοκινήτου όπου με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι δεν θα υπάρξει διαφορά στη μεταπωλητική του αξία.

2. Τα ανταλλακτικά εμπορίου ή αλλιώς aftermarket που είναι αυτά που παράγονται από διαφορετική εταιρεία από τον αρχικό κατασκευαστή και τα βρίσκουμε διαφορετικές σε ποιότητες και ποικίλες τιμές. Πρόκειται για ανταλλακτικά τα οποία μπορεί να διαφοροποιούνται σε προδιαγραφές από τα λεγόμενα "γνήσια" και πολλές φορές είναι εφάμιλλης ποιότητας, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μπορεί ακόμη να είναι βελτιωμένα σε σχέδιο ή υλικό σε σχέση με τα πρωτότυπα με αποτέλεσμα να είναι καλύτερα στη χρήση για την οποία προορίζονται. Φυσικά σε αυτή την επιλογή ανταλλακτικών θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, επειδή ο κατασκευαστής και η επιλογή υλικών κατασκευής προσδιορίζουν τόσο την τιμή, όσο και την ποιότητα και την αξιοπιστία τους.

Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκη MKAS

Εμείς στην MKAS με την εμπειρία που διαθέτουμε, γνωρίζουμε διάφορες λεπτομέρειες για τους τύπους διαθέσιμων εξαρτημάτων και ανταλλακτικών και μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή του κατάλληλου, σύμφωνα με της ανάγκες σας, εξοικονομώντας σας αρκετά χρήματα σε κάποιες περιπτώσεις. Κλείνοντας αξίζει να σημειώσουμε, πως όποιο ανταλλακτικό κι αν τοποθετήσουμε χρησιμοποιώντας τον κωδικό κινητήρα ή τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου σας , θα είναι σωστό και εντελώς συμβατό με αυτό.