Οι  βαλβίδες EGR (Exhaust Gas Recirculation) είναι ηλεκτροβαλβίδες  που ρυθμίζουν την ανακύκλωση καυσαερίων στον κινητήρα και μειώνουν τις εκπομπές των οξειδίων του αζώτου. Στους πετρελαιοκινητήρες σε συνθήκες οδήγησης εντός πόλης, με συχνά σταμάτα – ξεκινά, η ροή αυτή δημιουργεί κατάλοιπα και επικαθήσεις στα τοιχώματα και στην έδρα της βαλβίδας.

Έπειτα από κάποιο διάστημα χρήσης, η βαλβίδα EGR παύει να ανοιγοκλείνει σωστά και φρακάρει η παλινδρόμηση ή η περιστροφή της. Όντας βασικό σύστημα αντιρρύπανσης, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανάψει το κίτρινο λαμπάκι του κινητήρα στο καντράν ενώ παράλληλα μπορεί να παρατηρήσουμε αυξημένη κατανάλωση καυσίμου και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί ο κινητήρας να μην παίρνει εμπρός, σε άλλες μπορεί να παίρνει και να μην ανεβάζει στροφές ή να παίρνει με δυσκολία βγάζοντας καπνούς από την εξάτμιση.

Καθαρισμος Συστήματος Πολλαπλής Εισαγωγής EGR

Στην περίπτωση που έχουμε τυχόν μπλοκάρισμά της και κενά ή περιορισμό στην απόδοση του κινητήρα, τότε προβαίνουμε σε καθαρισμό του κυκλώματος ανακύκλωσης και πολλαπλής εισαγωγής καυσαερίων προς και από την βαλβίδα. Εργασία που απαιτεί επαγγελματική εμπειρία και δε συνιστάται να γίνετε από μη εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτό μας εξασφαλίζει αφενός την απρόσκοπτη ροή των καυσαερίων με την ελεύθερη κίνηση της βαλβίδας αποτρέποντας τα φρακαρίσματα της, ενώ αφετέρου συνήθως μας γλιτώνει από τη ζημιά και την αντικατάσταση της

Καθαρισμος Συστήματος Πολλαπλής Εισαγωγής Και Βαλβίδας

Εδώ ο Άλκης αποσυναρμολόγησε το σύστημα εισαγωγής καυσαερίων και αφαίρεσε τις μεγάλες αποθέσεις άνθρακα, έπειτα χρησιμοποιώντας το Professional® 138 – Καθαριστικό Καρμπυρατέρ της εταιρίας TUNAP MEGALIDIS που διαλύει τις πολύ σκληρές επικαθίσεις και απελευθερώνει τα κινητά μέρη σε συνδυασμό με το microflex® 926 – Καθαριστικό EGR της ίδιας εταιρίας με την τεχνολογία XGel που διαλύει την τέφρα αποτελεσματικά χωρίς διαλύτες από τα εξαρτήματα βαλβίδας και πεταλούδας βελτιώνοντας ταυτόχρονα την επιφανειακή τους επίστρωση, αφαίρεσε και τα τελευταία υπολείμματα βρομιάς. Τέλος ξέπλυνε την καθαρισμένη πλέον περιοχή και στεγνώστε με πεπιεσμένο αέρα τα εξαρτήματα πριν τα επανασυναρμολογήσει.

Η MKAS team προτείνει σχολαστικό καθαρισμό στο σύστημα πολλαπλής εισαγωγής και βαλβίδα EGR που αποκαθιστά και διατηρεί την απόδοση του πετρελαιοκινητήρα σας και βελτιώνει την κατανάλωση καυσίμου.