ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Με αφορμή τη δυσοίωνη πρόβλεψη της Wood Mackenzie Ltd για τα αποθέματα καυσίμου τύπου ντίζελ στη ΒΔ Ευρώπη, που εκτιμά ότι πρόκειται να έχουν αύξηση τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο αλλά θα υποχωρήσουν απότομα την άνοιξης 2023 και θα φτάσουν στα χαμηλότερα που έχουν καταγραφεί από το 2011

Περισσότερα...
 ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εάν το αυτοκίνητό σας κατά το φρενάρισμα τραβά προς τα αριστερά ή τα δεξιά, ακούτε κάποιον θόρυβο ή αντιλαμβάνεστε διαφορετική αίσθηση του πεντάλ, καθώς κι αν ανάψει η προειδοποιητική λυχνία φρένων στο ταμπλό σε όσα οχήματα τη διαθέτουν, είναι κάποιες από τις ενδείξεις οι οποίες σας προειδοποιούν ότι ήρθε η ώρα για έλεγχο του συστήματος πέδησης του οχήματος σας.

Περισσότερα...
 ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΡΕΝΩΝ

Σύστημα φρένων ορίζετε το σύνολο εξαρτημάτων που μειώνει την ταχύτητα κίνησης ενός οχήματος και είναι ικανό να φέρει σε πλήρη ακινησία το όχημα. Από το σύστημα φρένων του αυτοκινήτου και τη σωστή λειτουργία του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ασφάλειά κατά την κίνηση μας στο δρόμο.

Περισσότερα...
 ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -  ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΟ ΥΓΡΟ

Το  υγρό του κυκλώματος ψύξης είναι εξαιρετικά σημαντικό για το αυτοκίνητο, ανεξαρτήτως της εποχής του χρόνου που διανύουμε, αφού προστατεύει το σύστημα ψύξης και τον κινητήρα από την διάβρωση. Η λειτουργία που επιτελεί είναι η διατήρηση της ιδανικής θερμοκρασίας του κινητήρα και δεν παγώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες ενώ δεν βράζει σε υψηλές με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του.

Περισσότερα...
 ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Ανήκει στην κατηγορία των αναλώσιμων μερών του αυτοκινήτου που «ταλαιπωρείται» από τον οδηγό, ενώ φθείρεται ταχύτερα όταν γίνονται συχνές εναλλαγές ταχυτήτων, λόγω κίνησης εντός πόλης και όταν δεν πατιέται μέχρι το τέρμα το πεντάλ.

Περισσότερα...
 ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Εν όψει της Πρωτομαγιάς, η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο ήλιος γίνεται όλο και πιο καυτός, καλό λοιπόν είναι να προετοιμάσουμε το αυτοκίνητό μας για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις. Πάμε λοιπόν να δούμε τι πρέπει να κάνουμε!

Περισσότερα...
 ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Οι πρώτες άδειες και για φέτος το καλοκαίρι σιγά-σιγά αρχίζουν, αυτό σημαίνει ότι στην κατά τα άλλα ευχάριστη προετοιμασία για τις πολυπόθητες διακοπές πρέπει να μην αμελήσουμε να συμπεριλάβουμε και την προετοιμασία του αυτοκινήτου μας, για ένα ταξίδι δίχως απρόοπτα και πάνω από όλα για την ασφάλεια οδηγού, επιβατών αλλά και όσων κινούνται στο οδικό δίκτυο.

Περισσότερα...
 ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Το σασμάν ( κιβώτιο ταχυτήτων) είναι το πιο βασικό εξάρτημα στο αυτοκίνητο μετά τον κινητήρα.Σκοπός του είναι να μεταφέρει την κίνηση από τον κινητήρα μέσω του διαφορικού, στους τροχούς. Τα σασμάν χωρίζονται σε κατηγορίες, τα χειροκίνητα, τα αυτόματα, και τα σειριακά, μια κατηγορία ακόμη είναι και το CVT (Continuously Variable Transmission), (Συνεχούς Μεταβαλλόμενης Μετάδοσης).

Περισσότερα...