Υπάρχει μία "ακριβή παρεξήγηση" για τους ιδιοκτήτες καινούργιων αυτοκινήτων που συχνά βρίσκονται στο δίλημμα: συνεργείο ή αντιπροσωπεία!

Λίγοι είναι δε, αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν χάνουν την εγγύηση τους σε περίπτωση που απευθυνθούν σε ανεξάρτητο συνεργείο και όχι αποκλειστικά σε εξουσιοδοτημένο για το service του αυτοκινήτου τούς, ενώ φυσικά αυτή η παρερμηνεία συχνά "βολεύει" τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που τη χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης για τις πωλήσεις των after sales υπηρεσιών τους. Αυτό όμως που πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή σας, είναι η εμπιστοσύνη πού έχετε στις δεξιότητες και τη γνώση του τεχνικού πού παραδίδεται το αυτοκίνητο σας.

Συνεργείο Αυτοκινήτων Mkas
 
Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε ότι η εγγύηση δεν χάνεται σε τέτοια περίπτωση αφού καλύπτει μόνον τα ελαττωματικά µέρη, λόγω αστοχίας υλικού ή λάθους κατά τη συναρμολόγηση ενώ σε κάθε περίπτωση ο κάτοχος οφείλει να πληρώνει όλα τα αναλώσιμα υλικά όπως είναι τα φίλτρα, τα υλικά τριβής όπως είναι τα τακάκια και φυσικά τις εργασίες συντήρησης καθ΄ όλη τη διάρκεια της εγγύησης όπως αυτό προβλέπεται από το εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Αυτό διασφαλίζεται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό 461/2010 (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32010R0461&qid=1448712682248&from=EL )που προβλέπει ότι η εγγύηση έχει ισχύει ανεξαρτήτως πού έγινε το σέρβις του αυτοκίνητου από την πρώτη κι όλας στιγμή και επιτρέπει στον κάτοχο του αυτοκίνητό κατά τη διάρκεια της να επιλέξει το συνεργείο που εμπιστεύεται χωρίς να χάνει τα πλεονεκτήματα της, με προϋπόθεση τη χρήση γνήσιων ανταλλακτικών ή ανταλλακτικών “after market” εφάμιλλα των γνησίων όπως προβλέπεται από τις προδιαγραφές και τις πιστοποιήσεις τους. Επιπλέον βάση αυτής, οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν στα ανεξάρτητα συνεργεία αυτοκινήτων όλες τις αναγκαίες τεχνικές πληροφορίες για τα νέα μοντέλα που διαθέτουν στην αγορά από το Σεπτέμβριο του 2009.

Συνεργείο Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκι Mkas
 
Τέλος πρέπει να υπογράφεται και να σφραγίζεται το βιβλίο συντήρησης του αυτοκινήτου στα πλαίσια (χιλιομετρικά ή και χρονικά) που προβλέπεται, για την ύπαρξη ενός πλήρους ιστορικού και την διασφάλιση του κατόχου του οχήματος. Δεν έχετε παρά να κάνετε την επιλογή σας για την σίγουρη και υπεύθυνη φροντίδα του οχήματος σας σε ανταγωνιστικές τιμές και για ξέγνοιαστες διαδρομές... MKAS!