Η μίζα είναι ο μικρός ηλεκτροκινητήρας που ενεργοποιεί τη μηχανή του αυτοκινήτου όταν γυρίσεις το διακόπτη και στα νεότερα οχήματα μόλις πατήσεις το start button και σε απλά ελληνικά καλείται "εκκινητήρας".

Η μίζα τροφοδοτείται με ρεύμα από την μπαταρία ώστε να μεταδώσει κίνηση στον κινητήρα και να τον θέσει σε λειτουργία, ενώ είναι από τα βασικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου και σε περίπτωση βλάβης μπορεί να ακινητοποιήσει το όχημα μας.

Συνεργείο Αυτοκινήτων Ανατολική Θεσσαλονίκη Αντικατάσταση Μίζας Σε Renault 19
 
Τα συνήθη προβλήματα της μίζας αφορούν τα καρβουνάκια ή τα γρανάζια και είναι μέρος της φυσιολογικής φθοράς του οχήματος, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις προκαλείται ζημιά από τον οδηγό, με απανωτές προσπάθειες εκκίνησής της και αποτέλεσμα το κάψιμο της μπομπίνας από βραχυκύκλωμα που προκαλείται λόγω υπερθέρμανσης. Μία μέση διάρκεια ζωής κατά τα λεγόμενα των αυτοκινητοβιομηχανιών, είναι περί τους 40.000 κύκλους start/stop. Οι επιλογές που έχουμε ως προς διόρθωση των προβλημάτων που προκαλούνται από τη μίζα είναι, είτε η επισκευή της υπάρχουσας, είτε η αντικατάσταση της με μια νέα, μεταχειρισμένη ή καινούργια.

Συνεργείο Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκη Αντικατάσταση Μίζας Σε Renault 19
 
Στο συγκεκριμένο Renault 19 όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, η μίζα βρισκόταν πια σε στάδιο μη επισκευής λόγω εκτεταμένης φθοράς, έτσι κατόπιν επιλογής του ιδιοκτήτη αντικαταστάθηκε με μια καινούργια, η οποία αφού έφυγε το αυτοκίνητο από το συνεργείο μας αποδείχθηκε ελαττωματική, προκαλώντας και πάλι πρόβλημα στο αυτοκίνητο. Η MKAS αναγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα προέκυψε από ελλαττωματικό ανταλλακτικό και δεν υπήρξε υπαιτιότητα πελάτη , ανέλαβε και αντικατέστησε εκ νέου τη μίζα, φυσικά εντός εγγύησης και χωρίς επιπλέον επιβάρυνση στον πελάτη.

Η ομάδα μας έχει ως μέλημα της να κτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί σας και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο  θέτουμε υψηλά στάνταρ στην ποιότητα των υπηρεσιών μας, με αξιοπιστία και εγγυήσεις και εσείς αισθάνεστε ασφαλείς τη στιγμή που παραλαμβάνετε από εμάς το όχημα σας. Γιατί μην ξεχνάμε, για ξέγνοιαστες διαδρομές… MKAS!