Κάθε οδηγός πρέπει να γνωρίζει πως να συντηρεί σωστά το όχημά του και πως μπορεί να το καταφέρει αυτό. Είναι προφανής ανάγκη να διατηρηθούν σε κάθε περίπτωση οι υψηλές επιδόσεις του οχήματος , με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις εκπομπές καυσαερίων και την συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Η MKAS υποστηρίζει την ανάπτυξη και την παραγωγή τεχνο-χημικών ουσιών για την συντήρηση των οχημάτων. Οι ουσίες αυτές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην εφαρμογή τους , τόσο για την επίλυση όσο και για την πρόληψη προβλημάτων που προκύπτουν από την καθημερινή χρήση. Η MKAS δεν σταματάει μόνο εκεί. Με σύμμαχο την εταιρεία κατασκευής και ανάπτυξης ειδών αυτοκίνησης , TUNAP - Μεγαλίδης , η οποία παράγει με κριτήριο τον μεγαλύτερο σεβασμό για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

 

Είναι γνωστό ότι ο κινητήρας του κάθε αυτοκινήτου γεννιέται τέλειος. Όμως το στυλ οδήγησης , η μεταβλητή ποιότητα καυσίμου , οι περιβαλλοντικοί παράγοντες , το κλίμα κι ο χρόνος χρήσης δημιουργούν προβλήματα στην λειτουργία του συστήματος τροφοδοσίας καυσίμου.

Για τον λόγο αυτό η MKAS συνιστά την προστασία του συστήματος καυσίμου, μέσω της σωστής , προγραμματισμένης και συστηματικής πρόληψης , σε συνδυασμό με την τακτική συντήρηση. 

Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατόν να αποφευχθεί ο σχηματισμός των επικαθίσεων από καύση, οι ακαθαρσίες και το "ρετσίνι" , που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε δυσλειτουργίες του κινητήρα, μερικές φόρες σοβαρές. Κυρίως όμως , οδηγούν σε σημαντική αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου με επακόλουθη αύξησή του κόστους λειτουργίας του οχήματος , καθώς και σε μείωση της απόδοσης του, κάτι που κανένας μας δε θέλει για το αυτοκίνητό του.

Συχνά, υπάρχουν περιπτώσεις που η έλλειψη ενός κατάλληλου μέσου πρόληψης δημιουργεί μία κατάσταση υψηλού κινδύνου για την λειτουργία του κινητήρα και στην πράξη καθίσταται απαραίτητο να παρέμβει μηχανικός. Η MKAS και σε αυτή την περίπτωση παρέχει την επαγγελματική της εμπειρία και την τεχνογνωσία της στις τεχνο-χημικές ουσίες. Έτσι, πολλές από αυτές τις καταστάσεις μπορούν να επιλυθούν επιτυχώς με την εφαρμογή των συστημάτων καθαρισμού της συνεργαζόμενης εταιρείας TUNAP - Μεγαλίδης με γνώμονα πάντα τις ανάγκες του κάθε οχήματος.