Το  υγρό του κυκλώματος ψύξης είναι εξαιρετικά σημαντικό για το αυτοκίνητο, ανεξαρτήτως της εποχής του χρόνου που διανύουμε, αφού προστατεύει το σύστημα ψύξης και τον κινητήρα από την διάβρωση. Η λειτουργία που επιτελεί είναι η διατήρηση της ιδανικής θερμοκρασίας του κινητήρα και δεν παγώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες ενώ δεν βράζει σε υψηλές με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του.

Είναι υγρό ταχύτατης απαγωγής και αποβολής θερμότητας, που κυκλοφορεί μεταξύ κινητήρα και ψυγείου μέσω του κυκλώματος ψύξης, παρέχοντας αντισκωριακή προστασία στο σύστημα ενώ σταθεροποιεί την ηλεκτρική αγωγιμότητα, βοηθώντας έτσι στην αποφυγή δημιουργίας αλάτων. Τέλος έχει την ιδιότητα μεταβολής θερμοκρασίας ευρέως φάσματος, από -40?C έως +140?C με σκοπό την αποφυγή των σημείων τήξης και πήξης και έτσι αυξάνει τη μέγιστη ωφέλιμη ζωή του κινητήρα.

Συνεργείο Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκη Αντιψυκτικό Υγρό

Με βάση το αν το προϊόν περιέχει νερό ή όχι, τα υγρά του κυκλώματος ψύξης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τα καλούμενα αντιψυκτικά πού είναι συμπυκνωμένα προϊόντα και χρειάζονται αραίωση με απιονισμένο νερό και το επονομαζόμενο παραφλού που είναι έτοιμο προς χρήση χωρίς αραίωση. Όσον αφορά τα προϊόντα που χρήζουν αραίωσης θέλει προσοχή στην αναλογία συμπυκνωμένου υγρού και νερού ώστε να προσφερθεί η απαραίτητη προστασία στο σύστημα ψύξης του κινητήρα βάσει προδιαγραφών του κατασκευαστή. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι κατασκευαστές συστήνουν την αντικατάσταση των υγρών κάθε δύο με τρία χρόνια για τη σωστή συντήρηση του συστήματος και την αποφυγή φθοράς.

Υγρό Κυκλώματος Ψύξης Ή Αντιψυκτικό Υγρό

Ένα πράγμα όμως που δεν πρέπει να αμελείτε είναι ο έλεγχος του αντιψυκτικού και πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο έλεγχος των υγρών μπορεί να γίνει κι από εσάς ανά πάσα στιγμή και γίνεται με σβηστό και κρύο κινητήρα ενώ η στάθμη πρέπει να βρίσκεται μεταξύ των ενδείξεων «min» και «max», αν βρίσκεται χαμηλότερα πρέπει να συμπληρώστε και φυσικά εάν η πλήρωση γίνετε συχνά, δεν δικαιολογείτε από φυσιολογική εξάτμιση και επιβάλετε να διερευνήσουμε την πιθανότητα διαρροής του συστήματος. Προσέξτε όμως, μην ανοίγετε το ψυγείο, όταν ο κινητήρας είναι ζεστός, αφού τα καυτά υγρά που βρίσκονται υπό πίεση μπορεί να πεταχτούν και να σας κάψουν. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να μας επισκεφτείτε ώστε να πραγματοποιήσουμε εμείς αυτό τον έλεγχο για εσάς!


Κλείστε τώρα ραντεβού στο 2310473380, για ξέγνοιαστες διαδρομές... MKAS!